Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@02:23:24 GMT

عکس‌های کمتر دیده شده از دوران انقلاب +فیلم

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۲۵۷۱۸

عکس‌های کمتر دیده شده از دوران انقلاب +فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز؛ نمایشگاه آثار هنری «مهدی سحابی» مترجم نام‌آشنا، در موزه هنرهای معاصر تهران از ۱۱ آبان شروع و تا ۲۸ آذر ادامه خواهد داشت.

در این نمایشگاه آثار هنری‌ که سحابی در طول عمر خود خلق کرده؛ اعم از نقاشی، حجم و عکس را مشاهده می‌کنیم.

به مناسبت برگزاری نمایشگاه گفت‌وگویی با مژده طباطبایی راهنمای این نمایشگاه انجام دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با این نمایشگاه بیان کرد: این نمایشگاه با عنوان «پس از ۱۰ سال» شکل گرفت و آثار دیده نشده آقای سحابی در گالری مژده به نمایش درآمد.

وی ادامه داد: پژوهش‌ها ادامه پیدا کرد و بعد از آن طرح اولیه را با موزه هنرهای معاصر مطرح کردیم. برای تهیه یک کتاب جامع از آثار تجسمی آقای سحابی، یازده تن از منتقدین و پژوهشگران هنرهای تجسمی در کنار ما آثار را بررسی کردند و همچنین یک کتاب ضمیمه با عنوان «تکاپوی واژه» که به بحث‌ ترجمه و ترجمه‌شناسی پرداخته است. این کتاب مروری بر آثار و زندگینامه آقای سحابی و  بخش هنرهای تجسمی اوست. مجموعه‌های مختلف وی را در این مجموعه تفکیک کردیم و هر مجموعه جداگانه توضیحات خود را دارد. بنابراین مبحث ترجمه را از بخش تجسمی جدا کردیم.

طباطبایی اظهار کرد: این نمایشگاه هم چکیده‌ای از کتاب است. هدف اصلی در کتاب و برگزاری این نمایشگاه این بود که دنیای ادبی مهدی سحابی را به دنیای تجسمی او متصل کنیم و تأثیر و نقش این دو فضا بر هم را بررسی کنیم. در موزه هم که وارد شوید ابتدا از کنار کتاب‌های ادبی عبور می‌کنید و بعد وارد فضای تجسمی می‌شوید و هریک مجموعه‌ها به‌صورت جداگانه به نمایش گذاشته شده است. زیر هر مجموعه یک توضیحاتی نوشته شده که یک جمله از کتاب «در جست‌وجوی زمان از دست رفته» است که با توجه به مجموعه انتخاب شده و به این ترتیب اتصال دنیای ادبی و تجسمی استاد سحابی را به این شکل معرفی کردیم.

وی با بیان اینکه برای اطلاع بیشتر مخاطبین QR کدهایی در کنار هر مجموعه به دیوار نصب شده است؛ ادامه داد: در مجموع ۱۲۶ اثر از آثار آقای مهدی سحابی در موزه هنرهای معاصر به نمایش درآمده است که ۱۶ اثر از آنها از عکس‌های دوران انقلاب آقای سحابی است که این مجموعه جزو خاص‌ترین‌ها است زیرا تا به حال هرگز دیده نشده است.

نمایشگاهی که دنیای ادبی «مهدی سحابی» را به دنیای تجسمی او متصل کرد / عکس‌هایی خاص از دوران انقلاب

طباطبایی افزود:‌ با توجه به پژوهش‌هایی که کردیم در میان نگاتیوهای موجود این تعداد انتخاب شدند  و به نمایش درآمد. اگر بررسی کنیم در همان مجموعه یک تعدادی از ماشین‌هایی که در دوران انقلاب به آتش کشیده شده یا دیوارهایی که روی آن شعارهایی نوشته شده است در واقع شکل‌گیری ابتدایی مجموعه‌های بعدی آثار استاد است.

وی در رابطه با اینکه در زمان حیات آقای سحابی هم نمایشگاهی از آثار وی برگزار شده بود یا خیر بیان کرد: بله استاد چندین نمایشگاه انفرادی و گروهی داشتند. اولین نمایشگاه انفرادی خود را در سال ۶۸ در گالری گلستان با مجموعه ماشین قراضه‌ها شروع کردند.

طباطبایی خاطرنشان کرد: این نکته لازم به ذکر است که تعدادی از این آثار موجود در موزه هنرهای معاصر متعلق به مجموعه‌داران و تعدادی از آثار متعلق به بنیاد سحابی است.

نمایشگاهی که دنیای ادبی «مهدی سحابی» را به دنیای تجسمی او متصل کرد / عکس‌هایی خاص از دوران انقلاب

مریم ناجی؛ کارشناس نقاشی که یکی از بازدیدکنندگان نمایشگاه بود گفت:‌ در قسمتی که نوشته است «فیگورها در روشنای تند حافظه‌ عادت آمیز تصویرهای گذشته رفته رفته رنگ می‌بازد و محو می‌شود.» دقیقاً نقاشی آقای سحابی متن کاری است که نوشته شده و این توضیح را در آثار این بخش می‌بینیم. فیگورهایی که در جلو هستند جزئیات آنها بیشتر است و داستانشان واضح‌تر است و آنها که در پشت هستند محو می‌شوند و دقیقاً همین موضوع را بیان می‌کند که افرادی که در گذشته هستند ناخودآگاه رنگ می‌بازند و از آنها چیزی نمی‌ماند و دیگر نمی‌توان بازشان یافت.

وی افزود: آثار حجم‌ نیز چون تحلیل‌ها را قبلاً خوانده بوده بودم بسیار جالب بود. اینکه به گونه‌ای به آنها بُعد داده بود که گویی آنها را زنده کرده و لایه‌های اتفاقاتی که افتاده مشخص بود و برای من حالت آنالیز کار را داشت؛ انگار که نقاشی را آنالیز کرده باشد و در سه بعد کنار هم گذاشته باشد که یکی فیگور باشد دیگری معماری و اتفاقاتی که پیرامون آن معماری افتاده بود. در بعضی آثار نیز با تطابق زمانی آثار گذشته با زمان معاصر مواجهیم که بسیار جالب است.

رزی جردن از ایرلند نیز که در به دیدن نمایشگاه آمده بود گفت: آثار بسیار زیبا و هیجان‌انگیز هستند. اینکه از نقاشی، حجم و کولاژ و عکس استفاده شده است بسیار خوب بود و می‌توانم حس نقاش را از آثار او دریافت کنم. درجه اول برداشتی که از این آثار می‌کنم یک اثر هنری از خود هنرمند است و درجه دوم یک حس از ایرانی بودن اثر می‌گیرم.

منبع: ایکنا

کد خبر: 1122312 برچسب‌ها انقلاب اسلامی ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران موزه هنرهای معاصر دوران انقلاب دنیای ادبی مهدی سحابی آقای سحابی تجسمی او

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۵۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعرفه عضویت در باشگاه انقلاب خبرساز شد

انتشار تصویری از تعرفه عضویت در مجموعه فرهنگی ورزشی انقلاب در فضای مجازی خبرساز شد.

میلاد نوری یکی از شهروندان این عکس را منتشر کرد و نوشت:

عضویت باشگاه انقلاب برای ایرانی‌ها سالی ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان شده.

برای "افراد خارجی" ۳.۰۹۱.۵۰۰ تومان. تقریبا ۴۰۹.۰۰۰ تومان کمتر از ایرانی‌ها.

برای ایرانی‌ها دیگه امکان یک بار ورود وجود نداره. اما برای خارجی‌ها امکان ورود مهمان با ۳۷.۲۰۰ تومان (کمتر از یک دلار) شرایط فراهمه.

منبع: برترین‌ها

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • تعرفه عضویت در باشگاه انقلاب خبرساز شد
  • تصویری کمتر دیده شده از شهیدان کاظمی، مهتدی و زاهدی
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی
  • واکاوی ممنوعیت پخش مجموعه «حشاشین»
  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها